Positief Gezond

De Heulenaar - Praktijk voor alternatieve geneeskunde

Vergoeding meestal via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Laat je vitaminen, mineralen en vetzuurstatus meten! Een innovatief concept voor een betere gezondheid!

Je gezondheid is erg belangrijk, om in goede gezondheid te komen of te blijven heb je bouwstenen en vitaminen en mineralen nodig. Laat een goede gezondheid niet aan het toeval over!

Noodzakelijke voedingsstoffen
Vitaminen zijn stoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Ze spelen een belangrijke rol in de groei, het onderhoud en het functioneren van het lichaam. Bovendien beschermen ze ons ook tegen ziekte. Vitaminen spelen een rol bij de spijsvertering, de botopbouw, de celgroei, de bloedstolling, de aanmaak van rode bloedcellen, de productie van energie en zelfs bij de synthese van DNA. We moeten ze innemen via de voeding, want het lichaam kan ze zelf niet, of niet voldoende aanmaken. Tekorten aan vitaminen kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en chronische klachten.

Goede vetten zijn onontbeerlijk voor een goede gezondheid! Iedere cel in ons lichaam heeft een huidje van vetten. Slechte vetten als transvetten sluiten de cel af en veroorzaken ernstige problemen. Iedere zenuwbaan heeft een hoesje van gezondheidsbevorderende vetzuren dat er voor zorgt dat zenuwimpulsen snel en volledig worden doorgegeven. Het ontbreken van deze vetzuren heeft ernstige consequenties voor de gezondheid.

Het lichaam heeft naast organische stoffen als water, eiwitten, vetten, koolhydraten en vitaminen ook anorganische stoffen als mineralen nodig. Mineralen zijn nodig als bouwstof voor weefsels en cellen en ze zijn een onderdeel van enzymen en hormonen. Voor de voorziening van mineralen zijn we geheel afhankelijk van de voeding. Ze komen voor in zowel dierlijke als plantaardige voedingsstoffen. De hoeveelheid van mineralen is afhankelijk van de bodemgesteldheid waarop geteeld wordt en de voeding die de consumptiedieren gehad hebben.

Het lichaam heeft van iedere vitamine, vetzuur of mineraal een bepaalde hoeveelheid nodig. Helaas komen ze vaak, door moderne teeltmethoden en verarmde bouwgrond, onvoldoende voor in de voeding. Diverse metingen laten zien dat de voedingswaarde van ons voedsel sterk verminderd is. Bovendien eten maar weinig mensen echt gezond en kunnen veel mensen de stoffen niet goed opnemen uit de voeding.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kennen we acupunctuurpunten en meridianen. Deze acupunctuurpunten hebben een andere elektrische weerstand dan de omliggende huid. Deze EAV – methode (electroacupunctuur apparatuur) komt voort uit deze traditionele kennis. Dit EAV-apparaatje meet de elektrische geleidbaarheid van acupunctuurpunten en bepaalt zo de mineralen-, vetzuren-, eiwitten-, en vitaminenlevels.

Meestal wordt een vetzuren-, vitamine-, of mineralentekort pas vastgesteld als de symptomen hiervan al aanwezig zijn. Met deze meting kun je preventief aan je gezondheid werken en klachten voorkomen. Door regelmatig je vitaminen en mineralenniveaus te meten worden tekorten direct gesignaleerd en kun je deze aanvullen. Zo houd je de controle over je gezondheid. Je krijgt bovendien een orthomoleculair advies voor het verbeteren van je vitaliteit door middel van inname van de juiste voeding en supplementen. Vooral medicijngebruikers lopen kans op voedingstekorten door interacties tussen medicijnen en voeding.

Wil jij weten wat je voedingsstatus is? Laat in de praktijk een meting doen! Dit innovatieve concept is uitvoerig getest en een bewezen EAV methode. De uitslag wordt direct per email naar je smartphone of pc gestuurd.

Zorg voordat je met een meting begint voor schone, gewassen handen en voeten. De meting vindt plaats op meridiaanpunten op handen en voeten, buik, voorhoofd en hals.  Zorg dat je voldoende gehydrateerd bent, de AEV werkt niet in een gedehydrateerd lichaam.


De status van de volgende stoffen wordt gemeten: