Positief Gezond

De Heulenaar - Praktijk voor alternatieve geneeskunde

Vergoeding meestal via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Waarom trampolinespringen?

"Rebounding is the closest thing to the fountain of youth that science has found." James R. White, Ph.D., author of Jump for Joy

Volgens vele deskundigen is rebounding (trampolinespringen) met stip de beste manier van indoor sporten die er bestaat. Dit omdat het alle 70 biljoen cellen van het lichaam in beweging zet. Zelfs een korte dagelijkse training op de trampoline geeft gezondheidswinst. Door regelmatig te springen worden al je spieren sterker, en verbeter je je balans waardoor je lichaamshouding verbetert.

Al in 2012 schafte ik, na het lezen van Kevin Trudeau’s “Natural cures they don’t want you to know about”, een Bellicon minitrampoline aan en ik spring bijna dagelijks 10 a 15 minuten. Het is de perfecte manier om alle cellen in het lichaam in beweging te zetten en het is nog leuk ook!

Met ouder worden drogen we langzaam maar zeker uit, de cellen van onze ogen,die tot de kleinste van het lichaam behoren, zijn de eerste die degenereren. Rebounding is, voor zover bekend, de enige manier om ook deze cellen aan te zetten tot een betere circulatie en rehydratatie, waardoor zelfs regeneratie van deze cellen mogelijk is.

Omdat rebounding de lymfe-circulatie stimuleert is het ook uitstekend geschikt om het lichaam te detoxen.

Rebounding versterkt ons hele lichaam van binnenuit. Het verbetert de circulatie, onze spijsvertering, het elimineert vet, versterkt het hart en verbetert de cel efficiëntie. Het stimuleert àlle lichaamsfuncties, ons endocriene systeem, ons bewegingsapparaat, het vermindert stress en helpt bij het bereiken van een betere gezondheid en een langer leven.

Rebounding is geschikt voor mensen van alle leeftijden, en van alle condities. Doordat rebounding alle 7 biljoen cellen van het immuunsysteem in beweging zet wordt het immuunsysteem geoptimalieerd, zodat ziekten beter worden bestreden en het verouderingsproces vertraagt.

Daar waar andere trainingen alleen bepaalde groepen van spieren te versterken, traint rebounding alle cellen van het lichaam. 10 minuten springen per dag versterkt alle spieren, alle botten, het bindweefsel, alle ligamenten en pezen en zelfs het collageen van de huid! Met als resultaat dat het hele lichaam strakker en sterker wordt!

NASA beschrijft rebounding als "the most efficient and effective exercise yet devised by man".


Bij rebounding is het van belang om een goede houding aan te nemen.

Dus  je core-spieren (en je bekkenbodem) aan te trekken, en je voeten goed op de rebounder te plaatsen! Dit om blessures te voorkomen!


Niet elke rebounder is voor iedereen geschikt, zeker als je niet optimaal uitgelijnd bent is het beter een minder stugge trampoline, een met rubberen elastieken, zoals bijvoorbeeld de Bellicon of de Flexbounce, te gebruiken.

Wat is een goede rebounder?

Op het eerste gezicht zien alle minitrampolines er het hetzelfde uit. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

De vele voordelen van rebounding op een rijtje…..

Rebounding reduceert lichaamsvet, maakt heupen, benen, dijen, armen heupen en de abdomen strakker en leniger; verbetert het evenwicht; versterkt alle spieren van het lichaam; heeft een aerobic effect op het hart; een verjongend en vitaliserend effect op zowel een vermoeid lichaam als een vermoeide geest, en verbetert de algehele conditie!

Rebounding kan je praktisch overal doen, in je huiskamer, in je tuin, op kantoor, het is de meest gemakkelijke manier van trainen met een regenererende impact op het hele metabolisme die er is.

Kevin Trudeau is wereldwijd bekend geraakt door zijn onderzoek naar de ontwikkelingen op het gebied van natuurgeneeskunde, gezondheid en het voorkomen van ziekte. Hij publiceert zijn bevindingen d.m.v. televisie, nieuwsbrieven en is auteur van het boek "Natural Cures They Don't Want You to Know About".
In dit boek verklaart hij:(Hoofdstuk 6 - How to Never Get Sick Again)"A rebounder, or mini trampoline, allows you to stimulate and strengthen every cell in the body simultaneously. It stimulates the immunesystem and is incredibly effective in cleansing toxins out of the cells. It promotes and stimulates all major organs and glands of the body and dramatically strengthens and tones the muscles, tendons and ligaments." en (Hoofdstuk 8 - How to Lose Weight Effortlessly and Keep It Off) "Rebounding is very effective for health and weight loss. Gently jumping up and down a rebounder for just 10 minutes a day stimulates the lymphatic system and increases your metabolism."

Tot besluit zet hij de belangrijkste voordelen van rebounding op een rijtje:


Volgens  Al Carter, de grondlegger van rebounding zijn er minstens 33 voordelen verbonden aan rebounding!

Deze voordelen van rebounding volgens de website van Al Carter:

Natuurlijk is het niet zo dat alleen door te bouncen al je gezondheidsproblemen verdwijnen, het is echter wel een belangrijke factor. Voor een meer compleet plaatje raad ik je aan om de rest van mijn website te raadplegen, te beginnen met mijn pagina over lifestyle.

Bronnen:

Kevin Trudeau: "Natural Cures They Don't Want You to Know About"

Nasa: Report about Excersise on Rebounder Mini Trampolines

Al Carter: Grondlegger van Rebounding